Adoptie Galgo's

Geinteresseerd in een van de honden die op deze pagina staan?
Vul dan het formulier hieronder in.

Sexe: Reu

Eros (reu) Status beschikbaar

Eros plaatsingsdatum 07-06-2019

Jongen met oogprobleem zoekt baas

  • Leeftijd: 3 jaar
  • Karakter: Heel lief, charmant, dol op mensen & wat dominant naar reutjes
  • Medisch: Oogziekte chronisch, onder behandeling
  • Kattentest: Op aanvraag
  • Schofthoogte: Onbekend, 27 kg
  • Ras: Galgo
  • Sexe: Reu
  • Verblijft: Pleegadres nabij Amores Peludos

 

Lieve jongen, jouw verleden kent enkel uitbuiting en verwaarlozing. Lara heeft jou de naam van de liefde gegeven, Eros, dit verdien jij! Want na alle zware jaren blijk je een oogaandoening te hebben. De dierenarts van Lara heeft gezegd dat je waarschijnlijk blind gaat worden, dat de ziekte volgens hem onomkeerbaar is. Gelukkig weten we nu (okt 2019) inmiddels dat je zicht helemaal kan terugkeren, maar de ziekte wel chronisch is.

Zijn oogziekte blijkt een auto-immuunziekte te zijn waarbij ‘uitbraken’ in de toekomst weer mogelijk zijn. Met de juiste medicatie op de juiste tijden kan Eros een prima ‘zichtbaar’ leven leiden! Bij interesse vertellen wij u hier graag meer over.

Omdat een asiel geen plek is voor Eros tijdens zijn behandeling nu, heeft een vaste vrijwilliger hem in huis genomen om tijdelijk voor hem te zorgen.

Beste Rocio, geweldige metgezel en vriend, bedankt voor je snelle hulp om Eros in je huis op te nemen. En voor alle zorg die je geeft om zijn handicap te verbeteren. De oogarts is erg blij en wij ook, zeker omdat Eros een super jonge windhond is en het niet eerlijk zou zijn om dan al zijn zicht te verliezen.

De oogarts is zeer verrast en blij te zien hoe goed Eros alweer vooruit gegaan is. De behandeling slaat heel goed aan!

Eros zal waarschijnlijk zijn hele leven aan de medicatie moeten blijven of in ieder geval voor langere tijd. De toekomst zal het uitwijzen. Echter kan dat natuurlijk het beste bij zijn echte forever home!

Inmiddels wordt Eros alweer een aantal maanden behandeld en zie je het resultaat in zijn ogen. De witte waas heeft plaats gemaakt voor een stralende blik! Zijn zicht is terug gekeerd en dat is positief merkbaar, Eros voelt zich er goed bij!

Het verhaal van Lara:
“Eros was een jachtgereedschap, zo (op)gebruikt totdat zijn ogenprobleem verscheen en de jager van hem af wilde. We namen de zorg over van de jager. Voor een hond hoeft blind zijn immers geen handicap te zijn. Een hond volgt zijn neus, hij verdient een kans! Ook Eros kan ondanks zijn oogbeperking een gelukkig leven leiden.”

“Eros is qua karakter één en al charme, heel lief en dol op mensen. Hij houdt van menselijk contact en vraagt regelmatig om knuffels. Ook is Eros sociaal met de andere honden. Wel is hij een beetje dominant naar andere reuen, wij denken dat dit te wijten is aan zijn visuele handicap. Hij leeft in de kennel met twee teefjes en heeft geen problemen met eten of wat dan ook.”

Zoals u zult begrijpen komt Eros het beste tot zijn recht in een rustige en stabiele omgeving. Geen kleine en/of drukke kinderen, stabiele hondenmaatjes (voorkeur teefjes) zijn fijn, zolang ze maar niet te druk zijn.

Lara is met Eros naar de dierenarts geweest voor de totale check up. Voor alle Middellandse zeeziekten is hij negatief getest, hij is op zijn ogen na verder helemaal gezond!

Bent u de juiste persoon voor Eros? Kunt u hem leiden en begeleiden naar een gelukkig leven?

Wilt u adopteren? Vul dan het adoptieformulier in of stel uw vraag via het contactformulier.