Adoptie Galgo's

Geinteresseerd in een van de honden die op deze pagina staan?
Vul dan het formulier hieronder in.

Sexe: Teef

Irata (teef) Status geadopteerd

Irata plaatsingsdatum 12-08-2019

Super lieve, sociale beauty gered

 

  • Leeftijd: 1 jaar
  • Karakter: Super lief, sociaal, geen angsten
  • Bijzonderheden: Revalidatie nodig
  • Kattentest: Op aanvraag
  • Schofthoogte: Onbekend
  • Ras: Galgo
  • Sexe: Teef
  • Verblijft: Pleeggezin nabij Amores Peludos

 

Lara was op weg met de auto om een Galgo naar de dierenarts te brengen. Tot zij getipt werd over een andere Galgo.

Het verhaal van Lara:
“We kregen een waarschuwing voor een Galgo die midden op de snelweg was vastgemaakt. We zijn op zoek gegaan naar haar en een man gaf ons de aanwijzingen. Iemand moest haar van de snelweg los hebben gemaakt, want toen we haar op onze route op weg naar de dierenarts zagen lopen bleek ze aangereden te zijn met een gebroken been als gevolg.

We zijn erin geslaagd haar met veel geduld en met behulp van onze Libi te vangen. We hebben haar Irata genoemd. Zij zou midden op het veld zijn gestorven of op de snelweg zijn geraakt, maar nu begint een nieuw leven voor haar. Haar been moet echt geopereerd worden. We houden u op de hoogte. We krijgen alleen tranen in onze ogen, maar de andere kant op kijken is geen optie.”

Lara spotte de Galga al hinkend langs de weg. Gelukkig was dit mooie Galgo teefje redelijk benaderbaar samen met Galga Libi en is ze nu veilig onder de vleugels bij Lara. Direct is Lara met nu twee Galgo’s naar de dierenarts doorgereden. Gelijk is zij helemaal nagekeken en is zij op alle Middellandse zeeziekten negatief getest, ze is gezond!

Inmiddels is Irata geopereerd dankzij donaties van vele lieve donateurs. Ze is nu in goede handen bij een pleeggezin. Haar eerste stapjes in haar revalidatie zet ze hier ♥♥♥

Over een maand mogen de pinnen uit haar poot. Daarna mag ze het nog een tijdje rustig aan doen. Om vervolgens weer stralend als een Galgo te kunnen rennen en zweven door de lucht!

Wat wij over Irata kunnen vertellen is dat ze super lief en sociaal is. Irata kent geen angsten. Ze kan prima overweg met andere honden en is geschat op 1 jaar oud.

♣ Vanuit Galgo Project willen wij Irata nu spoedig naar Nederland laten komen. Zodat zij hier verder kan revalideren ♣

Wilt u adopteren? Vul dan het adoptieformulier in of stel uw vraag via het contactformulier.