Wist u dat?

GEEF LANGZITTERS EEN KANS ❤️

Op 27 juni 2022 startten Francis van Galgo Project en Lara van Amores Peludos een project om de vijf ‘langzitters’ die het langst in het asiel van Amores Peludos zaten eindelijk aan een eigen langverwachte en welverdiende gouden mand te helpen. Hoe goed er ook voor ze wordt gezorgd in het asiel, iedere hond heeft een liefdevol eigen thuis nodig, een leven buiten het asiel.

Waarom waren dit langzitters en werden ze telkens overgeslagen? Meestal speelt angst of leeftijd (of zelfs uiterlijk) een rol en zijn honden, vooral angstige honden, niet voor iedereen geschikt en moet er dát ene speciale baasje worden gevonden. Dus werk aan de winkel voor Galgo Project!

Langzitters Covadonga, Oliver, Denver, Sheila en Grecco werden in de schijnwerpers gezet. En met succes! Covandonga, Oliver en Denver werden zeer snel geadopteerd door geweldige mensen met een groot hart en een lieve roedel. Sheila en Grecco kwamen naar liefdevolle opvanggezinnen in Nederland. Een zesde langzitter kwam mee: Arantxa, ruim een jaar geleden gered uit een dodingsstation en erg bang voor mensen, kreeg ook een zachte mand in een opvanggezin in Nederland.

De afgelopen tijd zijn er gelukkig meer langzitters geadopteerd. Betty, een klein angstig galgodametje zat 3 jaar in het asiel en werd telkens overgeslagen, maar nadat zij in Nederland in de pleeg kwam werd zij eindelijk gezien en liefdevol geadopteerd! Stoere blonde jongen Roel zat 2 jaar in het asiel, was zeer angstig en nauwelijks benaderbaar. Hij werd opgevangen in een pleeggezin in Spanje, wat zijn opstapje was naar zijn gouden mand in Nederland.

Wat zien we? De rust en geborgenheid van het leven in een huis (adoptie of pleeg) doet de stress van het leven in een asiel zeer snel verdwijnen. Sommige honden, zelfs langzitters, springen meteen op de bank alsof ze nooit iets anders hebben gedaan, maar andere honden hebben meer tijd en rust nodig. De veerkracht en het vertrouwen van deze honden die zoveel leed hebben meegemaakt is ongelooflijk! De dankbaarheid en liefde die je krijgt onbetaalbaar. Soms duurt het 3 dagen, soms 3 maanden, maar met rust, regelmaat en liefde komt het (bijna altijd) goed, ook met de langzitters.

Inmiddels is Sheila ook geadopteerd! Grecco en Arantxa hebben nog wat meer tijd nodig, maar ook met hen komt het helemaal goed.

MAAR… er zijn nog veel meer honden die ruim een jaar (en soms veel langer) in het asiel zitten. Denk aan Oddy, Joel, Gilda, Brandon, Adonis en al die andere mooie lieve honden…

Dus wil je een hond uit het buitenland adopteren? Overweeg een van de langzitters, ze verdienen het zo! Laat je informeren en bespreek de mogelijkheden met de mensen van Galgo Project, zij zijn er om de beste match te maken!

Ook het opvangen van een langzitter kan het verschil maken, zoals we al meerdere keren hebben gezien. Het opvangen van een hond is heel waardevol en een mooie speciale ervaring. Heb je nog een plekje vrij in je huis, je roedel en je hart? Overweeg pleeg! Ook hiervoor kun je natuurlijk de mogelijkheden (en ervaringen) bespreken met de mensen van Galgo Project!

We nemen contact met je op als je een berichtje stuurt via ons contactformulier Contact – Galgo Project op onze site of via onze facebookpagina (1) Galgo Project | Facebook of stuur een mail naar info@galgoproject.nl of een berichtje naar Francis Weezenbeek (1) Francis Weezenbeek | Facebook via Messenger FaceBook.