Adoptie Galgo's

Geinteresseerd in een van de honden die op deze pagina staan?
Vul dan het formulier hieronder in.

Sexe: Teef

Sabela (Teef) Status beschikbaar (reeds in Nederland)

Sabela Plaatsingsdatum: 14-02-2024

Geschreven door Sabela’s pleeggezin:

Sabela is een teefje van nog geen 3 jaar oud. Sabela was tot nu toe best wel een pechvogel. Toen ze nog heel jong was heeft ze bij het jagen haar rechterpoot gebroken en werd ze afgeschreven door haar jager. De breuk is toen gezet, maar Sabela kreeg last van een zeer resistente bacterie in het bot. Na nog 4 operaties en verschillende antibioticakuren is het toen eindelijk gelukt om deze infectie te verslaan. Maar het bot was door de bacterie behoorlijk aangetast en het was nog maar de vraag of dit goed zou komen. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat het er inmiddels stukken beter uitziet. Er is weer botgroei en we zien dat het bot zich toch langzaam aan het herstellen is.

Tot het bot helemaal geheeld is, moet ze nog even aan de lijn wandelen en niet los zodat ze niet als een dolle gaat rennen en het pootje hierdoor te zwaar belast. Het blijft een galgo, hè? 😉
Maar als dit helemaal geheeld is dan is dat uiteraard niet meer nodig. Zelf heeft Sabela hier overigens helemaal geen last van en kan ze prima mee met alle wandelingen.
Sabela heeft gedurende de operaties en het herstel (bijna 1,5 jaar) in Spanje in een pleeggezin gezeten waar ze met alle liefde voor haar gezorgd hebben en is in december 2023 naar Nederland bij mij (Nicole) in de pleeg gekomen zodat we voor dit hele speciale meisje ook een heel speciaal gezin kunnen vinden.
Toen ik Sabela de eerste keer zag, kwam ze op mij over als een vrij angstige galga. Ik vang vaker angstige honden op, dus daar had ik me nu ook weer helemaal op ingesteld. Maar vanaf het moment dat ze voet over de drempel zette, liep ze hier rond alsof ze nooit anders had gedaan. Ze kwam knuffels en aaitjes halen, speelde met mijn andere 4 honden en liet zich zelfs aanhalen door mijn 3 (grotere) kinderen. Zo had ik het nog nooit meegemaakt.
Sabela is echt een ontzettend lieve, aanhankelijke, enthousiaste en speelse meid.
Wat ik wel merk is dat ze zich wat terugtrekt en op de vlakte houdt als er een (voor haar) vreemde binnenkomt en ook buiten is ze een beetje een held op sokken, maar al met al valt het me echt reuze mee.
Ik kan niet anders zeggen dan dat deze lieve meid een aanwinst gaat zijn voor degenen die haar gaan adopteren. En na al die pech die ze in haar korte leventje al heeft gehad, gunnen we haar ook echt dat eigen plekje waar ze voor altijd mag blijven.
Wie sluit Sabela voor altijd in zijn hart? ❤️❤️
* Leeftijd: ruim 2 jaar (15-05-2021)
* Karakter: beetje angstig, maar heel lief en aanhankelijk
* Kattentest: kan gedaan worden
* Schofthoogte:
* Ras: Galgo
* Sexe: Teefje
* Verblijft: in pleeggezin in Nederland

Wilt u adopteren? Vul dan het adoptieformulier in of stel uw vraag via het contactformulier.