Wist u dat?

Wat je moet weten over Galgo’s

 1. Allereerst, ja, ze zijn speciaal maar toch, Galgo’s zijn honden met behoeften zoals elke andere hond.
 2. Galgo’s zijn geen Spaanse greyhounds. Galgo’s zijn Spaanse windhonden en ze greyhounds noemen is/was een vertaalfout.
 3. Galgo’s zijn leuke honden en van nature niet bang of verlegen.
 4. Een goed gesocialiseerde galgo is speels, vriendelijk en open voor mensen en honden.
 5. Niet alle Galgo’s zijn mishandeld en ook niet elk litteken is een teken van mishandeling. Ze hebben heel weinig haar, zodat hun huid meer wordt blootgesteld tijdens het rennen of jagen op hazen.
 6. Geadopteerde Galgo’s hebben ons niet nodig om medelijden met hen te hebben. Ze zijn nu in goede handen en wat ooit in het verleden was, is voorbij.
 7. Ja, het is zo gezellig om met een galgo op onze bank te liggen, maar ze houden nog meer van ons als we ze lange wandelingen in het veld aanbieden of ze met andere honden laten spelen.
 8. Galgo’s zijn niet alleen bankhangers, het zijn explosieve racers en moeten hun energie minstens twee keer per week ontladen om gelukkig en gezond te zijn.
 9. Wandelingen van 5 minuten zijn niet genoeg, niet voor galgo’s of voor welke hond dan ook, ongeacht het ras.
 10. Galgo’s kunnen apathisch en depressief worden, zelfs volledig worden uitgeschakeld als ze geen omgang kunnen hebben met andere windhonden.
 11. Galgo’s blaffen als ze opgewonden raken. Het is niet waar dat ze niet blaffen.
 12. Galgo’s ruien in de herfst en de lente zoals de meeste hondenrassen en ook wanneer ze gestrest raken.
 13. Galgo’s zijn gevoelig, net als veel andere hondenrassen. Ze zijn heel aanhankelijk en leren onze gewoontes te kopiëren. Ze leren zelfs lachen (niet uit onderdanigheid, ze kopiëren ons).
 14. Galgo’s zijn niet dom, ook al willen ze niet aan bepaalde bevelen gehoorzamen. Het is meer een teken van onafhankelijkheid dan een gebrek aan intelligentie.
 15. Galgo’s zijn geen honden voor iedereen en passen niet in elk gezin, alleen omdat ze een thuis nodig hebben.
 16. Een galgo heeft geen behoefte aan meer verwennerij of meer knuffels dan andere honden. Integendeel, door de gruwelverhalen over het hele internet maakt overprotectie hen nog onzekerder en angstiger.
 17. Veel liefde en knuffels GENEZEN NIET ALLES UIT HET VERLEDEN VAN GALGO’S. Vaak zorgt dit ervoor dat ze gestresst en overweldigd worden.
 18. Galgo’s hebben geen jassen of sjaals nodig als het buiten 12 °C is. Als we in een goed tempo lopen, heeft de hond geen jas nodig bij deze temperaturen. Als ze bewegen, hebben ze het niet koud. Maar om in een onverwarmde kamer te slapen, hebben ze pyama’s met pijpen of lange zijkanten nodig om hun benen te verbergen, want daar verliezen ze hun lichaamstemperatuur.
 19. Galgo’s kunnen koolhydraten verteren en ze hebben het nodig voor een snelle start. Ze mogen niet graanvrij worden gevoerd, omdat het zelfs hartproblemen kan veroorzaken.
 20. Galgo’s horen slank en gespierd te zijn.
 21. Pas op, galgo’s zijn zeer ervaren dieven en aanrechtsnuffelaars.
 22. Galgo’s kunnen gemakkelijk worden getraind om lange wandelingen te maken en ervan te genieten.
 23. Honden zijn geen holbewoners en geen galgo mag ooit worden opgesloten in een bench, behalve voor vervoer of een ernstige medische aandoening.

Laat de Galgo’s gewoon hond zijn, laat hen een normaal en gelukkig leven leiden.

Bron: met dank aan de informatie via GINN Greyhounds in nood Nederland.