Wist u dat?

☝️BEZINT EER GIJ BEGINT ☝️

Lieve mensen, volgers en adoptanten. Deel dit bericht om de ogen te openen van ‘veel mensen’. Van díe mensen die nu in deze crisis tijd ‘onvoorbereid en ondoordacht een hond aanschaffen’.

Mensen die nu de asiels in Nederland en België leeghalen. Mensen die ineens allemaal een rescue hond uit het buitenland willen. Mensen die ineens zsm een een pup willen. Mensen die zó graag een pup willen en niet meer kunnen wachten. En hierdoor zonder aarzeling hun pups kopen bij broodfokkers? En dat deze fantastische handelaren zelfs ‘het pup-pakket’ aan uw deur bezorgen???

?Voor deze mensen die nu al een hond hebben aangeschaft én voor de mensen die in deze ‘emotie-bubbel’ nog zitten zonder hond…. LEES ONDERSTAANDE AUB HEEL GOED DOOR!!?

Doe dit voor uzelf, uw gezin. Maar in de eerste plaats in het belang van de hond én de asielen. Niet dat asielen straks weer volstromen, omdat het toch maar een ‘tijdelijke liefde bleek te zijn’…

VOOR DE EMOTIE-BESLISSER

✅Had u ooit interesse in een hond? Nee? Dat is eerlijk, waarom nu dan wel?
✅Heeft u zich verdiept in het type hond, welk (ras qua) karakter, energie-level en leeftijd het beste bij u, uw leven en gezinsleden én gezinsleven past?
✅Gaat u straks als u niet meer thuis kunt werken de hond net zoveel aandacht en liefde geven als nu?
✅En wie laat de hond uit als u aan het werk bent? Heeft u dit ‘NU’ al geregeld?
✅Beseft u dat kinderen tot 12 jaar geen verantwoordelijkheid mogen dragen (én níet mogen corrigeren) over een hond (uitzonderingen daargelaten). Dit ivm de rangorde in het hondenbrein. Nee, ook niet bij een klein mini hondje! Uw kind van bijv. 9 jaar laat u niet alleen met de hond. Niet in huis, ook uw kind niet alleen de hond doen uitlaten;
✅ Beseft u dat een hondencursus in deze tijd onmogelijk is. Maar dat u wel verantwoordelijk bent NU voor zijn opvoeding en ontwikkeling? Weet u of kent u de juiste opvoedingsprincipes?
✅ Heeft u zich verdiept in de hondentaal? In alle signalen? HEEL BELANGRIJK!
✅Gaat u dag in, dag uit, ook in het donker, in regen, kou, hagel en wind wandelen?
✅Gaat u s’ochtends voordat u vroeg op moet voor het werk nog een goede wandeling maken met uw hond?
✅Krijgt uw hond nu en straks kwalitatieve wandelingen, beweging en mentale uitdaging wat voor een hond uitermate belangrijk is. Juist om samen met hond en gezin stabiel, voldaan en liefdevol samen te kunnen leven?
✅Kunt u kosten betalen van voer, verzorging en dierenartskosten? Nu en ook op lange termijn? Heeft u een reserve potje hiervoor? Ook als uw dier hogere kosten vraagt qua gezondheid? Beseft u dat een medicijn kuur vaak op gewicht wordt berekend? Een klein mini-hondje brengt veelal andere kosten dan met zich mee dan een grote lobbes van 60-70 kg…
✅ Bent u bereid uw dier te verzekeren mocht u geen potje hebben?

DENK GOED NA. LAAT UW VERSTAND SPREKEN EN DAARNA UW HART!

En kunt u alle genoemde punten hierboven goed beantwoorden vanuit uw verstand. En blijft er daarna nog een grote dosis liefde over? Ja, dan kunt u gaan kijken naar een viervoeter. Toch wel in deze volgorde.

Hondengroet,

Galgo Project
www.galgoproject.nl