Organisatie

Galgo Project steunt Spaanse asielen

De organisatie Galgo Project zet zich geheel belangeloos in om in Spanje hulp te verlenen aan honden die dit nodig hebben. Naast de Galgo’s steunen bemiddelen wij ook voor alle (kruising)honden in de gesteunde asielen.

Wij ondersteunen een groter asiel genaamd Huellas Puertollano in de plaats Puertollano. Dit doen wij al sinds 2013. Daarnaast ondersteunt onze organisatie ook sinds begin 2019 een kleinere opvang Amores Peludos genaamd in de plaats Toledo.

Als organisatie en  stichting hebben wij dagelijks contact met onze contactpersonen in Spanje. Hierdoor weten wij wat er speelt en kunnen wij tijdig inspelen op behoeften en noodzaken. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op.

Hoe het begon ...

Shakira, zij was het begin van vele adopties! 

“Lief meisje, je bent 11 jaar bij mij geweest en op 16 juli 2018 heb ik je los moeten laten op 15 jarige leeftijd. Vol verdriet en een groot gemis, toch zielsgelukkig en dankbaar voor wat jij mij en vele honden hebt meegegeven. Hieronder ons verhaal….

Het begon 11 jaar geleden toen ik de wereld leerde kennen van de Spaanse Galgo. Ik heb toen via een stichting mijn eerste Galgo geadopteerd. En dat was jij Shakira! Gelijk heb ik mijzelf ook aangemeld om te helpen bij deze stichting.

Ik heb zoveel plezier gehad met jou, dat je mijn hart vervulde met liefde en dankbaarheid. Ik voel het nu nog steeds, verdriet en liefde gaan samen. Mijn mooie, lieve meisje…

Jouw naam die je had meegekregen was Negro (betekent zwart ). Nou, dat heb ik direct veranderd. Jij verdiende een mooie naam, eentje zonder herinnering aan jouw nare verleden. Ik heb jou naar Shakira de zangeres vernoemd. Dit omdat je altijd met je staart kwispelde en je kont mee draaide. Zo’n leuke vlotte dame was jij, mijn vrolijke meisje!

Als wij gingen wandelen en er was water, tja…hoppa, jij moest er in springen! Je genoot zo veel van wandelen en het bij mij zijn. Ik kan bijna niet opnoemen de vele mooie momenten met jou. Je hebt mij vele mooie en dierbare herinneringen achtergelaten. Dankjewel lief Galga meisje, dankjewel .

Shakira is voor mij dé reden geweest om in de rescue wereld te stappen. Zij overtuigde mij dat ik ‘moest’ helpen, helpen om een verschil te maken. Hoe groot of klein dit ook zou zijn, jij overtuigde mij door al jouw liefde en dankbaarheid dat ik dit moest gaan doen!

Om een lang verhaal kort te maken…
Toen hebben Ans Usmany en ik, Francis Weezenbeek, de stichting overgenomen waar wij nu nog steeds zo gedreven mee bezig zijn. Wij hebben een andere naam aangenomen, u wel bekend als Galgo Project. Een project zonder einde nog, want vele lotgenoten van Shakira willen en moeten ook nog steeds gered worden!

Wij zijn samen verder gegaan Shakira, om vele vriendjes te redden. Door jou te adopteren hebben Ans en ik als vrijwilligers in al de jaren hiervoor enkele duizenden honden kunnen redden. Met hulp van vele andere vrijwilligers in binnen en buitenland is dit mogelijk gemaakt. Wij zijn zo trots en dit komt door jou Shakira!

Ik ben je hier zo dankbaar voor. De liefde die ik van je heb gekregen, dit is niet in woorden uit te drukken. Jij maakte het verschil, voor mij en vele andere honden. Dat je nu op de plek waar je mag zijn, nog vele vriendjes mag tegenkomen. En dankbaar en gelukkig terugkijkt op 11 mooie hondenjaren met mij, jouw roedelgenootjes en mijn gezin.

Het was echt een moeilijke dag van jouw afscheid, maar wij gaan door om nog veel vriendjes van jou te redden. Jij wordt onze mascotte van Galgo Project. Jij bent het én blijft het die hier aan bijgedragen heeft!

Met een dierbare en dankbare knuffel van mij voor jou Shakira. Je blijft mijn meisje, mijn allereerste Galgo. Het ga je goed, sla je vleugels uit en slaap zacht.

Liefs van mij, Francis ” (voorzitter Galgo Project) 
16 juli 2018

Eenmaal een Galgo, altijd een Galgo!

Galgo’s zijn intelligent, sociaal, heel lief en prachtige galante dieren. Wat vaak gezegd wordt na het adopteren van de 1e Galgo…

‘Eenmaal een Galgo, altijd een Galgo!’

Natuurlijk hebben vele honden een rugzakje. Toch zal u zich verbazen wat ‘rust, goede zorg, veiligheid, liefde en een warme mand’ in positieve zin allemaal teweeg kunnen brengen. Hoe mooi is het om een dier weer op te zien bloeien. Dat U daar deel van uitmaakt. Dat U het verschil maakt voor dit ene dier!

‘Je kan niet alle Galgo’s van de wereld redden, maar wel de wereld van één Galgo.’