Gastgezin worden?

Een vertrouwde start bij u?

Gastgezin

Wij zijn op zoek naar opvanggezinnen (gastgezin/pleeggezin) voor Galgo’s en soms andere (kruising)honden uit de door ons gesteunde asielen in Spanje. Een opvanggezin houdt in dat er een hond bij jullie thuis in Nederland of België in de opvang mag verblijven, dus een tijdelijke logée. Dat kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, het is maar net hoe snel er een adoptiebaasje komt. Het is dus de bedoeling dat de hond bij u verblijft totdat er zich een nieuw baasje meldt.

Een verantwoordelijke taak

Veel Galgo’s en ook sommige andere (kruising)honden in het asiel, hebben nog nooit in een huis gewoond. Hebben nooit geleerd aan een riem te lopen en zijn vaak nog niet zindelijk. Voor u een belangrijke taak om samen met de hond de eerste nieuwe stappen in de ‘bewoonde wereld’ te gaan zetten. Uw geduld, liefde en inspanningen zijn van groot belang in de gewenning en socialisering van deze hond.

De functie van een gastgezin

Voor de hond zal alles in het begin vreemd zijn. Deze zal even moeten wennen, geduld is het toverwoord. Er mag dus niet teveel van de hond verwacht én gevraagd worden. Zeker niet in de eerste dagen! Spannend natuurlijk, voor zowel het opvanggezin als de hond. En vooral ook heel leuk, intensief en enorm dankbaar om te doen!

Alle Galgo’s en ook de andere (kruising)honden in het asiel verdienen echt een kans op een beter leven. Uit ervaring weten we dat honden die in Nederland of België verblijven, veel sneller een nieuw baasje vinden. Uiteraard is het moeilijk voor een adoptant om een hond aan de hand van een foto te kiezen, wanneer een hond in een gastgezin verblijft, kan men de hond in levende lijve zien en het gastgezin kan een mogelijke adoptant veel beter informeren over het karakter en het gedrag van de hond.

Bovendien is de hond reeds enigszins gewend aan het huiselijk leven, allemaal zaken waardoor de hond veel eerder een kans zal krijgen.

Aan welke voorwaarden voldoet een gastgezin?

  • Omdat de hond nog veel moet leren, het belangrijk is dat de hond tot rust komt en met vertrouwen zijn/haar nieuwe leven kan beginnen, zoeken wij gastgezinnen met ervaring met honden;
  • Wij zoeken mensen die met veel geduld, aandacht en liefde deze honden de eerste stapjes willen laten zetten. Honden die vaak nog weinig goeds in het leven hebben gekend, die nog veel moeten leren, een tijdelijk thuis willen bieden. En het aankunnen om hun tijdelijke opvanghond weer gedag te kunnen zeggen als de gelukkige dag van de adoptie daar is.

Wilt u gastgezin worden?

Dus bent u gemotiveerd en heeft u veel tijd om u in te zetten voor een tijdelijke hond, mail ons! De kosten van medicijnen en dierenartskosten zijn voor onze rekening. Mocht er onverhoopt (wat we uiteraard niet hopen) iets binnenshuis of buitenshuis gebeuren door uw eigen schuld dan zijn de eventuele dierenartskosten voor uw eigen rekening. Uiteraard willen we graag op de hoogte blijven van de gezondheid en het gedrag (met andere huisdieren, kinderen, verkeer etc.) van de hond, zodat we deze zo goed mogelijk kunnen plaatsen.

Als u bereidt bent ons hiermee te helpen, laat ons dat dan alstublieft even weten. U staat er niet alleen voor, wij houden regelmatig contact en loopt u ergens tegenaan dan lossen we dat samen op.
Wij willen ze zo graag de kans geven op een beter leven bij een warm adoptiegezin! Nu krijgen Galgo’s en vele andere (kruising)honden vrijwel geen kans, en als u een hond tijdelijk opneemt, is er weer ruimte in het asiel om een andere hond te redden!

Noodopvang

Verder zoeken wij op dit moment gezinnen voor noodopvang. Wanneer een Galgo of andere (kruising)hond door omstandigheden, zoals een scheiding of ziekte, herplaatst moet worden, zullen wij deze tijdelijk in een gastgezin onder moeten brengen totdat zich een nieuw baasje meldt.

Beschikbaar?

Kunt u zich volledig in het bovenstaande vinden? Heeft u de tijd, de liefde en het geduld om een tijdelijke opvanghond een kans op een nieuw leven te geven? Schroom dan niet en neem contact op via het contactformulier. Wij nemen z.s.m contact met u op.

De Galgo’s en andere honden zullen u zeer dankbaar zijn!

♦ Let op: Geïnteresseerden worden op een lijst geplaatst.