Wist u dat?

Gastcollege Diercriminaliteit

GOED VOORBEELD DOET VOLGEN

Onlangs werden wij gevraagd of wij vanuit Galgo Project een gastcollege konden verzorgen op een MBO school in Helmond voor de opleiding Dierverzorging. ‘JA, natuurlijk, graag!’

Iedere voorlichting over het dierenleed en het creëren van (mede)bewustzijn bij anderen én vooral jonge mensen stimuleren wij graag. Want zoals vaker gezegd:
‘DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST EN GOED VOORBEELD DOET VOLGEN!’

Dankjewel MBO HELICON HELMOND, dankjewel docent Rowena Mulleners dat wij mochten komen vertellen over ‘Diercriminaliteit over de Galgo’s, Podenco’s en andere(kruising)honden in Spanje’.

Galgo Moos was ook aanwezig bij dit college, niet alle studenten waren bekend met windhonden. Er werd een realistisch beeld geschetst over hoe Spanje aankijkt tegen de jachthonden, de enorme economische en politieke invloeden van de jachtindustrie (geld), er werden filmpjes getoond, ervaringen gedeeld, vragen gesteld en het brein werd tot nadenken gezet. Want ook tijdens dit college bleek menig student verbaasd over de ernst van de problematiek daar in wat eerder voor hun alleen een ‘mooi vakantieland’ leek….

EXTRA BEDANKT, we mochten namelijk een inzameling promoten zodat het gastcollege een nog positievere bijdrage zou krijgen. Vele studenten, docenten en betrokken partijen hebben gedurende twee maanden kilo’s voer, prachtige dekens en andere middelen ingezameld. De auto van onze vrijwilliger zat tot in de nok toe voel, WOOOWWW! En hoe mooi is het dat deze school ons ook nog een mooie donatie op de rekening heeft geschonken zodat wij weer goed werk kunnen doen in de gesteunde asielen in Spanje! DANK!

Ook op een andere school van HELICON zal een gastcollege volgen zodra het Corona virus is ingedamd.

Galgo Project promoot graag haar gedachtengoed aan jongeren, van basisschool tot universiteit. Iedereen moet weten wat voor gruwelen er gebeuren in landen zoals Spanje. Zodat wij ‘SAMEN’ de toekomst een stukje beter én diervriendelijker mogen maken!

✴️ Ook als school óf bedrijf interesse in een gastcollege? Mail dan naar sigrid@galgoproject.nl ✴️