Wist u dat?

10 pups harteloos gedumpt voor de poort van Lara’s opvang….

LIEVE VOLGERS, DONATEURS, SPONSORS EN IEDEREEN DIE HUN MEDELEVEN BETUIGT:
‘BEDANKT VOOR AL JULLIE HULP EN STEUN, SAMEN STAAN WE STERKER!’

 

 

UPDATE MEDISCHE SITUATIE 10 PUPS:

Velen van jullie hebben het verhaal al gelezen en volgen de pups al weken. Gelukkig zijn ze alle 10 geadopteerd, waarvan 3 in Spanje zelf. Omdat ze nog veel te klein zijn om te mogen reizen, worden ze met alle liefde en zorg opgevangen door Lara en haar vrijwilligers. Wat nooit goed is voor zulke jonge pups, is het verblijven in een asiel opvang. Hun immuunsysteem is namelijk nog niet sterk genoeg en virussen liggen op de loer.

Maar ja….Corona had in Spanje alle grenzen gesloten, ook de mogelijke uitwijkmogelijkheden naar gastgezinnen. En helaas werd vrees waarheid, het uiterst besmettelijke Parvo virus heeft alle 10 pups getroffen. Gelukkig zijn het vechters en werkt de dierenarts met haar medewerkers keihard om deze zieltjes er weer bovenop te krijgen.

Gelukkig werpt de goede continue verzorging en medisch toezicht zijn vruchten af. Al meerdere pups hebben de dierenartskliniek mogen verlaten. Het zelfstandig kunnen eten alsmede stabiele bloedwaardes zijn hierbij het uitgangspunt.

Nu verblijven deze pups gelukkig wel in gastgezinnen (pleegopvang), totdat ze sterk en oud genoeg zijn om naar hun nieuwe huisjes te mogen afreizen.

Wij houden jullie op de hoogte over de voortgang van hun medische situatie en vragen jullie mee te hopen op een spoedig gezond herstel. Sommige pups moeten harder vechten en krijgen op dit moment transfusie om hun bloedwaardes te laten stabiliseren.

Hun verhaal vanaf 8 april tot heden lezen jullie hieronder…

 

HOE HET BEGON AFGELOPEN 8 APRIL ….

Het was 8 april en een wonder geschiedde. In de vroege ochtend trof Lara 10 pups aan voor de poort van haar opvang. Een groot wonder dat ze nog leefden toen Lara deze kleine hulpeloze verlaten zieltjes aantrof.
Gewoon gedumpt in een oude fruitdoos, doorweekt en ijskoud….het had zelfs nog gevroren die nacht!

Gelukkig bleek de angstige Galga dame Iria (die ook bij Lara in de opvang verblijft) zich op te werpen als moederhond, zij was (gelukkig) nog net niet gesteriliseerd. De poging om bij haar moedermelk op te wekken lukte spontaan, zo fijn dat dit lieve meisje alle 10 pups kon gaan voeden. Wat zijn wij trots op haar, lieve mooie ‘pleeg-mama Iria’, wat ben je bijzonder!

Met continue dagelijkse zorg weet Lara het met haar fantastische vrijwilligers te redden om de pups te verzorgen. Door de Corona maatregelen mag er maar een enkele vrijwilliger Lara komen helpen in de opvang. Met over de 100 honden en een nest van 10 pups is dit dus 24 uur aanpoten!

Vanuit Galgo Project zetten wij een actie op om mensen namen voor de pups te laten ‘doneren’ tegen betaling. Dit leuke initiatief heeft EUR 500,- mogen opbrengen. Lara is alle helpers zeer dankbaar. De kosten voor de dierenarts etc. zijn bijzonder hoog, iedere financiële steun is zeer welkom. De bijzondere naamkeuzen vinden jullie in de bijgevoegde foto’s terug. Als vrijwilligers vanuit Galgo Project hebben wij een pup de naam Spriet mogen geven ?.

Op 1 mei begonnen de pups heerlijk rond te wandelen. Bekijk ook het super leuke filmpje via onderstaande link:

 

 

Ze groeien goed en worden steeds actiever. Mama Iria doet het fantastisch en alle pups zijn inmiddels geadopteerd. Nadat ze oud genoeg zijn mogen er 3 pups in Spanje afreizen naar hun nieuwe baasjes, de andere 7 gaan naar Nederland. Fantastisch!!

Totdat het 13 mei wordt en één van de pups ziek wordt, met spoed gaat Lara met pup Perla naar de dierenarts. Helaas blijkt hij besmet de zijn met Parvo. De intensieve behandelingen worden direct opgestart. Ook de andere pups worden getest op 14 mei en alle nodige maatregelen worden ingezet.

Een aantal pups blijken ook positief getest te zijn op de nare darmziekte Giardia. Ook voor hen wordt passende medische behandeling ingezet.

Toen werd het 16 mei, bij het ontwaken bleken alle pups ‘apatisch en koorts’ te hebben. Direct handelen was noodzakelijk. Echter was er niet genoeg capaciteit om in de vaste dierenkliniek alle 10 pups onder te brengen, de medische behandeling ter bestrijding van Parvo is namelijk zeer intensief. Met grote snelheid is Lara met de overige 4 pups naar een andere kliniek gestuurd. Alle pups gelukkig nu veilig en onder toezicht, ze zijn nu in goede handen.

En dan zit pleegmama Iria alleen, het is nu 17 mei. Ineens zijn alle 10 pups waar zij al weken volle dagen voor zorgde verdwenen. Ze is een beetje ontredderd, ze snapt het niet. Om de leegte iets op te vullen krijgt ze een grote knuffelbeer in haar mand erbij. Maar wij kunnen haar niet uitleggen dat haar ‘pleegkinderen’ in goede handen zijn. Voor Iria is het goed dat ze spoedig mag uitkijken naar een eigen huisje met alle liefde, warmte en aandacht. ? Inmiddels is Iria via Galgo Project ter adoptie ?

Woeheeee, 19 mei is een super dag, goed nieuws, kleine Perla is vrijgegeven uit de dierenartskliniek. Hij is nu in goede handen bij zijn gastgezin totdat hij mag afreizen naar zijn nieuwe baasjes!

Het is nu vrijdag 22 mei, de pups vechten kei en keihard. Alle pups in de kliniek, op twee na, doen het redelijk goed. Een enkeling begint met eten en sommige pups beginnen de energie te krijgen om hun infuusje van de neus te krabbelen ?. Twee pups hebben het zwaarder, zij vechten tegen de Parvo én de Giardia, een bijzonder heftige combinatie.

En weer goed nieuws, 24 mei is een prachtige dag! Weer 5 pups hebben de kliniek mogen verlaten. Dit zijn Spriet, J’adore, Sueno, Solona en Mia. Ze worden nu omringd door liefde in hun tijdelijke gastgezinnen. Spriet, J’adore en Mia zijn in de buurt van Lara in Madrid geadopteerd. Wij hopen dat ze spoedig mogen afreizen. Sueno en Solana gaan wanneer het mag naar Nederland toe.

De pups die nog aan het vechten zijn om te genezen zijn Vasco, Tiamo, Mariposa, en Kouklitsa. Aangezien zijn nog niet zelfstandig eten worden zij nog steeds intensief verzorgd door de beste handen in de kliniek. Vasco, Tiamo en Kouklitsa zijn iets stabieler, Mariposa moet het meest vechten.

Maandag 25 mei wederom goed nieuws. Kouklitsa en Vasco gaan super goed vooruit. Ze eten inmiddels zelfstandig en gretig. Ook zij mogen weg uit de kliniek en verder verzorgd worden in hun gastgezinnen totdat ze mogen afreizen naar hun forever home.

Lieve kleine Mariposa is ook begonnen met eten, haar kritieke toestand wordt gelukkig iets stabieler. Tiamo daarentegen blijft het meest worstelen nu, hij eet wel, maar blijft erg futloos. Laten we samen alle liefde sturen voor Mariposa en Tiamo, dat ook zij mogen gaan genezen. Met alle onze liefde moet dit gaan lukken!

Bekijk hier het filmpje dat Tiamo eindelijk zelfstandig is gaan eten:

 

 

Donderdag 28 mei, alle pups gaan vooruit, heel bijzonder om te zien hoe energiek sommige pups alweer zijn. Hieronder een paar leuke filmpjes uit de gastgezinnen:

 

 

Vrijdag 29 mei fantastisch nieuws!!???
Vandaag een speciale dag, ook de laatste 2 pups Mariposa en Tiamo mogen de kliniek verlaten en in hun gastgezinnen verder gaan herstellen.

 

https://www.facebook.com/1606198776081455/posts/3310806868953962/?d=n

 

? Lara heeft zoals jullie begrijpen enorme hoge dierenartskosten. De grens van EUR 10.000 is reeds gepasseerd. Velen van jullie hebben al geholpen, via de veiling en via de namen-actie, toch durven we te vragen. Mocht u toch nog een bijdrage willen doen?

????
Galgo Project
NL29ABNA0822756269
o.v.v. Pups Lara dierenarts

Heel hartelijk dank,
Team Galgo Project