Wist u dat?

Chip uw hond

Uw hond is gechipt.
Echter de chip staat niet op uw naam, maar op naam van het asiel in Spanje.
Het is dus wel belangrijk dat u de chip over laat schrijven op uw eigen naam.
Uw dierenarts heeft daar formulieren voor maar u kunt ook gebruik maken van een aanmeldingsformulier op de website van Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren zie onderstaande afbeelding die naar deze pagina verwijst.
Mocht u nog vragen en/of andere wensen kunt u altijd contact met ons opnemen.
De NDG registreert chipnummers voor huisdieren.

De Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) heeft als doel het opsporen en herenigen van dier met eigenaar.

Na registratie van het   chipnummer    is het huisdier bij vermissing snel terug te vinden. Dierenartsen en personeel van de dierenambulance kunnen de databank 24 uur per dag raadplegen, zo kunnen zij eenvoudig achterhalen wie de eigenaar is. De NDG is met meer dan twee miljoen geregistreerde huisdieren de grootste databank in Nederland.

De Nederlandse Databank Gezelschapsdieren
De NDG is op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland opgericht. Deze samenbundeling van krachten betekent onder meer dat de wij de kosten van aanmelding voor het registratiesysteem laag kunnen houden. Verder betaalt u de chip en het laten inbrengen ervan, de kosten hiervan variëren per dierenarts. De geregistreerde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor de databank is opgericht, het opsporen en herenigen van het dier met de eigenaar. De registratie geldt voor de rest van het leven van uw huisdier. U ontvangt na betaling een registratiepas.

Huisdier vermist?
Als uw huisdier vermist is, dan kunt u dat via dit formulier doorgeven. Als u bij ‘Registratiegegevens’ het chipnummer invult, dan kunt u op het volgende formulier de vermissing opgeven. Vergeet niet om via het zelfde formulier op te geven als het dier weer terug is gevonden.

Chipmaand
Gelukkig worden de laatste jaren steeds meer katten gechipt en geregistreerd maar helaas is het aantal katten dat in een asiel beland omdat de eigenaar niet is te achterhalen nog steeds onacceptabel groot. Vandaar dat wij ook dit jaar tijdens chipmaand (juni) speciale aandacht vragen voor het chippen en registreren van katten.

Vermist posters
Helaas zien we nog regelmatig posters in de buurt hangen met de oproep dat een kat of een hond vermist is. Radeloze eigenaren maken snel een printje en plakken deze op bomen en deuren. De NDG doet er alles aan om met de registratie van deze zo snel mogelijk weer bij hun baasje te bezorgen. Dus we vonden dat we meer moesten doen!
Vanaf vandaag kunnen eigenaren van vermiste dieren op deze pagina, helemaal gratis een prachtige en vooral duidelijke poster maken. Deze poster kan als pdf gedownload worden om zelf te printen. We hopen dat we hiermee weer wat extra zorg bij de ongeruste diereneigenaar kunnen wegnemen.

klikt u op de onderstaande afbeelding om uw hond opnieuw te registreren.

 

 

Bron: met dank aan de informatie via GINN Greyhounds in nood Nederland.