Wist u dat?

Doof & blind hondje zomaar gedumpt …

En we noemen haar Miracle

Soms heb je pech en soms heb je héél erg veel pech. Een super lief klein zwaar ondervoed hondje is van de straat gered en naar een dodingsstation gebracht. Daar kreeg Lara (van asiel Amores Peludos) hoogte van en is haar direct gaan ophalen. Hoe achterlijk en wreed ben je om een hondje dat blind en nagenoeg doof is op de weg te dumpen? Ze wilde natuurlijk dat ze doodgereden zou worden. Nou, dit meisje had vele engeltjes op haar schouders. Vandaar de naam Miracle!

Hondjes met dit type rugzakje zijn heel erg moeilijk te plaatsen. De adoptant moet namelijk ervaring hebben met doofheid en blindheid bij honden. Of er voor openstaan hierover veel bij te leren voordat het hondje zou komen. Wat een toeval dat wij een adoptant hebben die jaren terug een blinde Podenco heeft geadopteerd en ook een hondje in haar roedel heeft met gehoorproblemen. Een definitieve ja was snel gezegd toen ze het verhaal hoorde, bij het zien van de foto’s was lieve Marjo op slag verliefd!

Miracle heeft een ernstige vorm van Leishmania, welke nu actief wordt behandeld. Wanneer haar bloedwaardes voldoende zijn gedaald, dan volgt er een operatie waarbij haar beide oogjes worden verwijderd. Helaas is dit echt nodig omdat ze er last van heeft en het risico op infecties voorkomen moet worden, zeker gezien de aanwezige Leishmania.

Wij duimen mee met Marjo dat dit engeltje, welke straks in Nederland Fiene gaat heten, spoedig mag afreizen naar Nederland. Tot die tijd verblijft ze bij een liefdevol pleeggezin in Spanje, samen met een andere pleeg hond. Miracle doet het super goed, zo knap hoe honden zich middels hun neus weten te redden. Wij zien een blije en opgewekte hond bij het pleeggezin, bekijkt u de foto’s van de redding onderaan dit bericht, bij Lara en haar pleeggezin! En bekijk ook haar leuke filmpjes via de volgende links: