Wist u dat?

EEN NIEUWE REPORTAGE OVER DE GALGO’S DOOR ELINE VAN NES

Een tijdje geleden kwam Galgo Project in contact met Eline van Nes. Zij is fotografe en woont en werkt in Spanje. Begin van dit jaar maakte zij een reportage voor dagblad Trouw over de gruwelheden die galgo’s en andere honden in Spanje ondergaan. Zij heeft destijds o.a. Een bezoek gebracht aan asiel Amores Peludos van Lara. Daarnaast is zij met Lara op een ‘rescue’ geweest. Vangkooi opgezet, voer gestrooid en uren in de auto gewacht. Gelukkig is die nacht een galga gered, die de naam Simba kreeg.

https://galgoproject.nl/een-nieuwe-reportage-over-de-galgos/artikel-trouw-pagina-1/

https://galgoproject.nl/een-nieuwe-reportage-over-de-galgos/artikel-trouw-pagina-2/

Op dit moment is Eline bezig met een nieuwe reportage over de galgo’s en we hebben haar ontmoet in het asiel van Lara. Er is gesproken over onze stichting en we hebben laten zien wat wij, en andere stichtingen doen voor de Spaanse windhonden.

Geregeld reizen er vrijwilligers naar Spanje om te helpen in het asiel. Hier in Nederland zitten we ook niet bepaald stil. Publicatie van alle galgo’s op social media, adoptieaanvragen in behandeling nemen, huisbezoeken afleggen in Nederland, België en Duitsland. Adoptiecontracten maken, donaties, sponsoring, public relations, voorlichting op scholen en ga zo maar door! Teveel om op te noemen.

We hebben haar uitgelegd dat het niet alleen gaat om het adopteren van zoveel mogelijk honden maar ook bewustwording bij iedereen. En natuurlijk de strijd tegen de Spaanse regering. Inmiddels is er een nieuwe dierenwet aangenomen die op een aantal punten verbeterd is. Maar er is nog een lange weg te gaan.

We geven de strijd niet op en daarom is Galgo Project ook ieder jaar in Nederland, België én Spanje massaal aanwezig bij de manifestatie tegen mishandeling van de galgo’s en podenco’s.

Eline is in oktober in Nederland en wil dan ook graag aanwezig zijn bij een aankomstdag van de galgo’s en de adoptanten.

In het asiel kwam Eline ook nog een oude bekende tegen. Galga Simba zit nog steeds in het asiel en wacht op een warme mand. We hopen dat Simba, die inmiddels beroemd is, binnenkort naar Nederland mag afreizen naar haar ‘for ever home’!

Hier wat foto’s van de ontmoeting in het asiel en de hernieuwde kennismaking tussen Eline en galga Simba.