Wist u dat?

LET OP! Warm weer betekent extra goed op uw hond letten!

Het wordt weer warm buiten. Dus let extra goed op uw dier!

 

 

Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Begint je hond erg te hijgen, te kwijlen of wordt hij sloom, dan kan het zijn dat je hond last heeft van de warmte. Als de lichaamstemperatuur te ver oploopt, kan de hond in coma raken en sterven. Oude honden en honden met zeer korte neuzen lopen meer risico op oververhitting; houd ze goed in de gaten en neem zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen!

Je voorkomt oververhitting door je hond niet in de directe zon te laten. Wandel of fiets niet met je hond op het heetst van de dag, maar doe dit ’s ochtends of ’s avonds. Houd er rekening mee dat asfalt en zand heel warm kunnen worden. Op gras loopt dan prettiger voor je hond. Check ’s avonds de voetzolen van je hond of deze niet verbrand zijn. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Is je hond oververhit, breng hem dan naar een koele, schaduwrijke plek, en leg natte koele doeken op zijn buik (NIET OP DE RUG!), die je iedere vijf minuten ververst. Pas op dat het water niet te koud is, dit kan leiden tot een hartstilstand. Geef de hond kleine slokjes water. Controleer zijn temperatuur (normale temperatuur 38-39,3 graden) en raadpleeg onmiddellijk een dierenarts!

In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Vermijd onnodige ritjes met de auto. Laat uw hond nooit alleen achter in de auto!