Wist u dat?

Manifestaties tegen het leed van de Galgo’s en Podenco’s in Spanje

Lieve volgers, lieve dierenvrienden,

World Galgo Day 1 februari, einde van het jachtseizoen. Op zondag 2 februari vindt er jaarlijks  in 39 Spaanse steden door 600 stichtingen een protest plaats tegen alle gruwelijkheden die de jachthonden moeten doorstaan. Er wordt gestreden om de omstandigheden voor deze prachtige dieren te verbeteren. Zonder ons zijn zij nergens!

Dit jaar heeft Spanje ons opgeroepen om ook in alle omliggende Europese landen mee te demonstreren. En daar is gehoor aan gegeven! Beelden vanuit Amsterdam, Madrid en België van onze vrijwilligers. De protesten en alle verhalen waren indrukwekkend.

Wat blij en dankbaar zijn wij als stichting dat o.a. Europarlementariër Anja Hazekamp gisteren over de situatie van galgo’s en podenco’s sprak tijdens het protest in Amsterdam! Zie haar speech en die van onze collega ook in de YouTube link onderaan. Wij zijn hun stem ❤️!

Het protest werd georganiseerd door Stichting Greyhounds In Nood Nederland, Podencoworld Nederland, Greyhoundfriends, DutchGalgoLobby en Galgo Project in samenwerking met het Spaanse platform Plataforma NAC. No A la Caza.

Dankjewel lieve mensen, trouwe volgers, mede-demonstranten, trouwe viervoeters en alle collega’s van de organisaties die het gisteren tot een succes hebben gebracht ondanks de ☔️!

Niet te vergeten onze collega’s die in Madrid en ook in Gent aanwezig waren bij de protesten aldaar ?, FANTASTISCH!

Team Galgo Project

➡️ Voor een betere impressie, bekijk de filmpjes via ons YouTube kanaal, ook onze speech kunt u hier terugvinden!