Wist u dat?

NOODOPROEP ASIEL HUELLAS DRINGEND VRIJWILLIGERS NODIG !!!

 NOODOPROEP ASIEL HUELLAS TE PUERTOLLANO IN SPANJE, VRIJWILLIGERS DRINGEND NODIG !!!

Lieve volgers, sponsors, donateurs,

Onderstaand bericht heeft ons de afgelopen dagen bereikt. Dit gaat om het asiel van Karen te Puertollano in Spanje, het asiel welke wij al ruim 10 jaar steunen. Zij hebben dringend, zeer dringend NU mensen nodig om te helpen in het asiel. Een asiel met ruim 200 honden en ook katten. Het gaat om ‘helpende handjes’, nu staat Karen er vaak alleen voor of met 1 of 2 vrijwilligers. Dit is onwerkelijk, er zijn nu ook geen stagiaires, komt er geen oplossing, dan sluit het asiel. Wij zoeken mensen die minimaal 1 week of langer kunnen helpen. Wij hebben woonruimte daar ter beschikking.

Karen draait nu al te lange tijd op reserves, zij staan echt op omvallen. De werkeloosheid is daar hoog, toch lukt het niet om mensen aan het werk te krijgen, zeker niet vrijwillig (onbetaald). Wij zijn als stichting ook bezig om geld in te zamelen zodat we iemand daar voor langere tijd betaald aan het werk kunnen zetten. Niemand wil zich voorstellen wat er gaat gebeuren als het asiel niet meer kan draaien en definitief zou moeten sluiten ….

Ben jijzelf die persoon die van aanpakken weet en graag wilt helpen? Aarzel niet en reageer direct! Dat kan door een berichtje te sturen via ons
contactformulier Contact – Galgo Project op onze site of via onze facebookpagina (1) Galgo Project | Facebook of stuur een mail naar info@galgoproject.nl of een berichtje naar Francis Weezenbeek (1) Francis Weezenbeek | Facebook via Messenger FaceBook.

 

 

Onderstaande noodoproep vanuit het asiel (letterlijke vertaling):

De waarheid

DRINGEND !!!!!!!!! WE SLUITEN als de situatie niet verandert.

Dit is geen wanhopige oproep, het is een realiteit: WE SLUITEN als dit niet verandert.
We kunnen niet verder, het belangrijkste probleem is niet eens het geldgebrek, het is het gebrek aan vrijwilligers om dierenverblijven schoon te maken, dieren te voeren, naar de dierenkliniek te brengen enz.

Het is dat ze ons ook één persoon uit het 282 Werkgelegenheidsplan gaven en na twee weken hebben ze hem ontslagen en hoezeer we ook de Werkgelegenheid smeekten en de alarmerende situatie uitlegden, ze stuurden ons geen vervanger.

WE SLUITEN omdat ER GEEN VRIJWILLIGERS ZIJN.
Als het deze maand niet opgelost is en er geen nieuwe vrijwilligers en niemand van het Werkplan vanuit de gemeente komen, gaan we weg, jammer na 11 jaar, maar we hebben de kracht niet meer. We willen raadslid Noelia Caballero bedanken voor haar betrokkenheid, aangezien ze altijd aan onze zijde is en staat.