Wist u dat?

Veiligheidstuig

Een 3-bands veiligheidstuig voor ieders veiligheid.

De noodzaak van een degelijk veiligheidstuig voor uw hond.Helaas, komt het met regelmaat voor dat geadopteerde honden ontsnappen. Hoe kan dat gebeuren? De stichting GalgoProject voelt zich verantwoordelijk voor het aanbieden van de juiste adoptie hond, zij bepalen immers bij wie een angstige hond geplaatst kan worden of welke hond nog even in de wacht moet blijven staan. We kunnen natuurlijk de achtergrond van deze honden niet vergeten.
De meeste hebben nooit in een huis geleefd maar in een tochtige schuur of in een te klein hok.Dan ineens worden ze weggehaald uit die vreselijke maar vertrouwde omgeving en komen ze in een nieuwe wereld waarin alles nieuw en ongemakkelijk is. Denk aan   nieuwe geuren, mensen, invloeden, geluiden, eten, enz.De stichting moet zich dan afvragen of een adoptant wel geschikt is voor een zeer angstige hond en of de adoptant wel ervaring heeft met windhonden of Spaanse honden die bijvoorbeeld mishandeld zijn.

Hoe is de woonsituatie, de gezinssituatie, is er een afgesloten tuin of balkon?

Hoe goed de bedoelingen van een adoptant kunnen zijn, zonder ervaring kan je een getraumatiseerde hond niet zomaar herplaatsen. We willen natuurlijk zoveel mogelijk honden uit de ellende halen die zij in Spanje ervaren. Tevens moeten beseffen dat dit voor getraumatiseerde honden ontzettend grote veranderingen zijn. Deze honden vragen om een goede maar vooral geduldige begeleiding met veel rust, liefde en vooral geduld. Het dagelijkse leven in Nederland zorgt voor veel geluiden op straat zoals; langsrazend verkeer, scooters, spelende en schreeuwende kinderen, sirenes, enz. Veel Galgo’s en Greyhounds ervaren dit als een groot trauma.
Stelt u zich eens voor, u loopt op straat met uw windhond die zojuist of sinds een paar dagen in Nederland is. Let vooral op de enthousiaste  mensen die op u afkomen om de schuchtere hond te begroeten. Uw hond voelt zich onzeker en zal proberen zich uit de halsband te wrikken. De hond ervaart een bedreigende situatie en wil vluchten. Daarom is het belangrijk dat een goede halsband wordt gekoppeld aan een veiligheidstuig. De eerste maanden zeker bij angstige honden maar ook voor de minder angstige honden is het veiligheidstuig een must.
Een te ruime halsband komt vaak voor. Bij de ruimte van een goede halsband kan er 1 vinger tussen de nek en de halsband. Beter te strak dan te los want als de hond schrikt dan kan hij zich gemakkelijk los wringen om vervolgens op de vlucht te slaan. Doe daarom een halsband om en ook een 3-bands veiligheidstuig.
Bevestig de lijn door het oog van de halsband naar het veiligheidstuig en maakt het vast. Mocht 1 van de 2 losschieten dan blijft er altijd 1 over. Heeft u beide banden bevestigd dan kunt u veilig wandelen met de hond. In huis is het ook verstandig om de hond een halsband te laten dragen.
Daar kan u een telefoonnummer of adres aan bevestigen.

Waarom in huis ook een halsband?

In een onbewaakt ogenblik, de hond ineens buiten staan. Zorg dat de deuren de eerste weken dicht blijven. Het gebeurd maar al te vaak dat een hond wegglipt. Voor het openen van een deur kan u de hond alvast aanlijnen. De deur kan open en u houdt de hond kort vast zodat hij niet naar buiten kan.Ook bij het in- en uitstappen van de auto kan de hond ontsnappen.
Het beste kunt u de hond aangelijnd in de auto laten liggen. Als u de deur opent zit de hond nog vast. Een bench in de auto plaatsen of een hondenrek zijn ook goede opties maar hou de hond aangelijnd. Laat de hond aan zijn nieuwe omgeving wennen door, samen, korte wandelingen te maken dicht bij huis. Zo kan u in de eerste weken een goede band met de hond opbouwen. Als er zich tijdens de wandeling toch een dreigende situatie voordoet dan bent u degene die voor veiligheid zorgt. Doordat u dichtbij huis bent, zou de hond de weg naar huis kunnen vinden.
Wij geven de adoptie honden bij aankomst in Nederland een veiligheidstuig vanuit de stichting GalgoProject dit is bij de adoptieprijs inbegrepen. De hond gaat met het veiligheidstuig om mee naar huis. 
Wij attenderen de adoptant erop deze te blijven gebruiken! Een van de veiligste tuigen is de Ferplast Ergo Trekking en is speciaal voor de angstige Galgo’s en Greyhounds ontworpen.
Het bijzondere ontwerp van dit soepele ‘harnas’ biedt kleine en grote honden volledige bewegingsvrijheid zonder belasting van de nek. Door het handvat op de rug  kan u de hond gemakkelijk in en uit de auto begeleiden. Het is eenvoudig op maat verstelbaar en zit perfect om de hond
Het veiligheidstuig van Ferplast Ergo Trekking kunt u bestellen in de Webshop.

Tot slot nog twee belangrijke tips.

Zorg dat uw nieuweling, vanaf het moment dat u hem overneemt van de stichting, een PENNING  of  LABEL   aan het veiligheidstuig draagt, met daarop een telefoonnummer. Deze kunt u daags voor aankomst van uw hond laten maken. En laat uw hond opnieuw registreren. Lees hier meer over op de website van GalgoProject onder het kopje: CHIP.
Het opnieuw registreren van CHIP kan zodra u het paspoort van uw hond in handen heeft.