Wist u dat?

Zwaar verwaarloosd & ondervoed

Zwaar verwaarloosd en ondervoed

Matias & Kerly nu veilig!

Lara heeft gisteren deze twee galgo’s gevangen. Diep triest,  ze was bezig met het vangen van de zwart witte galgo. Al enkele dagen was er een voerplek aangelegd mét vangkooi welke 24/ 7 bewaakt werd. Uiteindelijk is deze galgo gevangen, mét kat erbij! Erg spannend en niet zonder risico, dit was namelijk dicht in de buurt van zigeuners. Onze collega Francis maakte al direct grapjes naar Lara om haar een beetje op te vrolijken “Nou daar hoeven we geen kat test voor te doen ?”!

Maar bij weg gaan op de plek waar Lara was hoorde zij een geblaf uit een ‘vermoedelijk leeg huis’. Lara is gaan kijken en ja hoor, nog een zwaar verwaarloosde en uitgemergelde galgo! Deze zwarte Galgo is nog eigendom van een jager, hij heeft zijn bandje nog om. Gezien de ernst van zijn verwaarlozing heeft Lara gehandeld en deze galgo ook veilig gesteld.

Zo triest om dit mee te maken, keer op keer, dag in dag uit. Het houdt nooit op, er blijven maar galgo’s verwaarloosd en mishandeld gedumpt worden. Hoe kan Spanje nog steeds zeggen dat ze zo goed zijn voor hun jachthonden? Ja, er zijn ook goede jagers, met respect voor het welzijn van hun dieren. Echter zijn er grote getalen jagers met ontelbaar veel galgo’s welke hun dieren vanaf de geboorte verwaarlozen, uitbuiten, zwaar mishandelen en veelal op brute wijze dumpen of vermoorden….

Spanje wordt wakker, wij gunnen de vrijwilligers als Lara ook eens een paar dagen een goede nachtrust. Dit kan toch niet zo door blijven gaan? Hoe wreed, hoe wreed is dit dierenleed, hoe onmenselijk is dit voor alle mensen die zich geheel belangeloos in blijven zetten om ‘te redden wat er te redden valt?

Hoop, kleine stapjes…nu midden in het jachtseizoen zij de enige woorden die Lara kan uitspreken hierover ‘Horrible’.

Zie ook de foto’s en een filmpje via FaceBook:

https://www.facebook.com/francis.weezenbeek/posts/4149876315026494